Maso

Pikantní dušený hovězí krk s pohankovou nádivkou

6 porcí

1 kg hovězího krku
2 červené cibule
2 šalotky
2 stonky citronové trávy
sezamový olej
2 lžíce krájeného zázvoru
50 g arašídů
2 lžíce cukru
1 lžíce žluté kari pasty
500 ml masového vývaru
500 ml pomerančového džusu
střik rybí omáčky

Maso nakrájíme na hrubší kostky, osolíme, cibule a šalotky nakrájíme nadrobno. Stonky citronové trávy oloupeme (většinou stačí jen jeden vrchní list) a nadrobno ji nakrájíme. Polovinu smícháme s masem, druhou polovinu vložíme do základu. V hrnci rozpálíme sezamový olej, opečeme cibuli s citronovou trávou, restujeme dozlatova, přidáme maso, opečeme, vmícháme nakrájený zázvor, arašídy, cukr, zarestujeme, vmícháme kari pastu, zalijeme vývarem, pomerančovým džusem,

zastříkneme rybí máčkou a zakryté dusíme doměkka.

pohanková nádivka

400 g suché pohankové lámanky
voda na uvaření
petrželová nať
2 vejce
sůl
máslo na vymazání formy

Uvařenou pohanku smícháme se žloutky, nasekanou petrželkou a solí. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej zlehka do pohanky. Těsto vkládáme do máslem vymazaných formiček a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C dozlatova, asi 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl