Moučníky a cukroví

Čokoládový perník

Za recept na čokoládový perník děkujeme Henrietě Nezpěvákové z Prahy.

do pekáče o rozměru cca 25 x 35 cm

400 g hladké mouky
300 g krupicového cukru
1 balíček prášku do perníku
1 lžička jedlé sody
4 lžíce kakaa
1 lžička perníkového koření
400 ml mléka
300 ml oleje
4 vejce
200 g džemu
100 g čokolády na vaření

na podávání džem a šlehačka

Suché ingredience smícháme, přidáme mléko, olej a vejce.

Marmeládu, pokud je hustá, rozmícháme s trochou teplé vody, a také přidáme do těsta.

Vše dobře vymícháme ručním šlehačem (kluci využili své síly a švihu a míchali ručně metlou). Pekáč vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a navrch ještě poklademe nasekanými

kousky čokolády.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 165−170 °C asi 35 minut. Špejlí zkusíme, zda je těsto pečené – do středu zapíchneme špejli, když se na ni těsto nelepí, je pečeno.

Ohodnoťte tento recept: 

120 hlasů

Další recepty Celý díl