Čokoládový perník


Za recept na čokoládový perník děkujeme Henrietě Nezpěvákové z Prahy.
do pekáče o rozměru cca 25 x 35 cm
400 g hladké mouky
300 g krupicového cukru
1 balíček prášku do perníku
1 lžička jedlé sody
4 lžíce kakaa
1 lžička perníkového koření
400 ml mléka
300 ml oleje
4 vejce
200 g džemu
100 g čokolády na vařenína podávání džem a šlehačka
Suché ingredience smícháme, přidáme mléko, olej a vejce.
Marmeládu, pokud je hustá, rozmícháme s trochou teplé vody, a také přidáme do těsta.
Vše dobře vymícháme ručním šlehačem (kluci využili své síly a švihu a míchali ručně metlou). Pekáč vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a navrch ještě poklademe nasekanými
kousky čokolády.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 165−170 °C asi 35 minut. Špejlí zkusíme, zda je těsto pečené – do středu zapíchneme špejli, když se na ni těsto nelepí, je pečeno.
Ohodnoťte tento recept: