Ryby a mořské plody

Kapří filet na másle s karotkou, kapustičkami a brambůrky

Patří všem, kteří dají přednost před klasickým smaženým kaprem lehčí variantě – kapřím filátkům na másle v doprovodu se zimní zeleninkou.

4 porce

kapr

800 g kapřích filátek
mletý pepř
sůl
30 g másla

Porce kapra lehce opepříme, osolíme a opečme na másle. Podáváme se zeleninovou přílohou.

příloha

150 g mrkve
80 g růžičkové kapusty
30 g másla
1–2 lžičky krystalového cukru
muškátový oříšek
sůl
400 g brambor vařených ve slupce

Očištěnou mrkev a růžičkovou kapustu krátce spaříme a prudce zchladíme, necháme okapat a poté na másle orestujeme, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, dochutíme muškátovým oříškem, přidáme oloupané a na větší kusy nakrájené brambory, zarestujeme a osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl