Ryby a mořské plody

Marinované kapří hranolky se zeleninou v pikantním nálevu

Pohořelickou specialitou jsou nakládané hranolky ve sladko-kyselém nálevu. Každý známe zavináče, ale kapra na tento způsob chutnal jen málokdo. Záleží na vaší volbě, zvolíte-li nálev více či méně pikantní.

8–10 porcí

200 g bílého zelí
1 bílá cibule
1 červená cibule
1 mrkev
1/2 křenu
hrst kadeřavé petrželky
1 větší filet z kapra
ocet a voda v poměru 1 : 1
10 kuliček pepře
6 bobkových listů
4 malé feferonky
cukr krupice
sůl

Zelí nakrájíme najemno, cibuli na kolečka, mrkev a křen nastrouháme, petrželku pokrájíme najemno.

Z filetů kapra nakrájíme hranolky.

Do vymyté sklenice prokládáme vrstvu zeleniny s vrstvou kapřích hranolků.

V hrnci svaříme vodu s octem, kořením a feferonkami.

Teplým nálevem zalijeme tak, aby byl obsah zakrytý, uzavřeme, necháme zchladnout a v lednici uchováme čtrnáct dní a poté konzumujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl