Pečené brambory v popelu s uzenou rybou a bramborovou omáčkou


Kdo by neměl rád brambory z popela! Jejich vůně a chuť se nedá ničím nahradit! K přípravě tohoto pokrmu tedy potřebujeme ohniště nebo gril na dřevěné uhlí.
6 porcí
1,2 kg drobných lojovitých brambor s měkkou slupkou (grenaille)
2 uzení celí pstruzi nebo sledi
Brambory předvaříme. Poté je vložíme do žhavého popela. Když je slupka hnědočerná, vyjmeme je a podáváme.
Rybu obereme, maso ponecháme stranou a z kostry připravíme bramborovou omáčku.
bramborová omáčka
kosti z uzené ryby
300 ml vody
300 ml smetany ke šlehání
2 šalotky
4 brambory uvařené bez slupky
50 g másla
sůl
muškátový oříšek
svazek pažitky
Kosti z ryby vložíme do vody, přidáme smetanu, nakrájenou šalotku a vaříme asi 20 minut. Poté vývar scedíme na uvařené brambory, rozmixujeme, zjemníme máslem, ochutíme muškátovým oříškem a solí. Podle potřeby můžeme naředit mlékem.
Ohodnoťte tento recept: