Zeleninová jídla

Pečená dýně v papilotě s jablečnou omáčkou

Lahůdková záležitost – naprosto vás udiví výtečná chuť jablečné omáčky, která skvěle doprovází netradičně ochucenou dýni.

6 porcí

800 g středně velké dýně hokaido
fenyklové semínko
římský kmín
mleté chilli
levandule
karamelizovaný slad
50 g přepuštěného másla

Z pečicího papíru a alobalu si připravíme papiloty. Nastříháme čtverce, vespod ponecháme alobal, na něj rozložíme pečicí papír a na něj naskládáme proužky dýně (omytou dýni hokaido očistíme od semínek, nemusíme loupat), přidáme koření a pár zrnek sladu (pokud nemáte karamelizovaný slad, můžete nahradit špetkou mleté kávy). Zakápneme přepuštěným máslem, papilotu dobře uzavřeme a dáme péct cca na 20 minut. Podáváme s jablečnou omáčkou (viz níže).

jablečná omáčka

50 g přepuštěného másla
1 kus citronové trávy
skořice
2 velká kyselá zelená jablka
1 citron
1 pomeranč
250 ml černého piva
sůl
med

Do přepuštěného másla vložíme stonek citronové trávy, celou skořici, nakrájená jablka, citronovou a pomerančovou šťávu, pivo, špetku soli a povaříme 10−15 minut. Poté vyjmeme citronovou trávu a skořici, rozmixujeme, dochutíme medem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl