Maso

Pivní karbanátek s grilovanou zeleninou a petrželovou majonézou

Šťavnaté karbanátky ochucené bylinkami a vaším oblíbeným pivem nemají konkurenci!

6 porcí

500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
1 vejce
4 lžíce olivového oleje
mix bylinek (tymián, šalvěj, rozmarýn)
2 jarní cibulky
4 plátky toustového chleba
pivo na navlhčení
mletý pepř
sůl

Do mletého masa přidáme vejce, olivový olej, nasekané bylinky a jarní cibulku, toustový chléb navlhčený pivem a vše dobře promícháme. Tvoříme placičky, které pozvolna z obou stran na troše oleje (olejem potřeme grilovací mřížku nebo tál) opékáme.

Podáváme s grilovanou zeleninou a petrželovou majonézou.

grilovaná zelenina

200 g mrkve
200 g celeru
200 g kořenové petržele
200 g vařené červené řepy
80 g přepuštěného másla
muškátový oříšek
maldonská sůl

Zeleninu nakrájíme na větší kusy, smícháme ji s přepuštěným máslem, ochutíme muškátovým oříškem a solí. Opékáme na grilu na skus.

petrželová majonéza

300 g majonézy
3 hrsti plocholisté petržele
1 citron
sůl

Do majonézy vmícháme nasekanou petrželovou nať, ochutíme citronem, solí.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl