Anýzové kostky

Anýzové kostky chutnají skvěle jako vánoční nebo čajové pečivo.
na plech o rozměru 20 x 30 cm
korpus
200 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
50 g moučkového cukru
1 lžíce tlučeného anýzu
120 g másla
3 žloutky
máslo na pomazání pečicího papíruořechový sníh
3 bílky
140 g moučkového cukru
50 g strouhané čokolády na vaření
100 g strouhaných lískových nebo vlašských ořechů
Mouku, kypřicí prášek, cukr a tlučený anýz vypracujeme se změklým máslem a žloutky v hladké těsto, které necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.
Poté těsto vyválíme na požadovanou velikost a přeneseme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem potřeným máslem. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme při 180 °C asi 8 minut.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a oříšky. Touto hmotou potřeme anýzový korpus a dopečeme ho při 160 °C asi 15 minut dozlatova (sníh se nesmí lepit).
Zchladlý koláč krájíme na čtverečky.
příprava 20 minut
odležení těsta 30 minut
dokončení 30 minut
Ohodnoťte tento recept: