Filety pstruha s plátky rajčat, česnekovou rukolou a bramborovými plackami
Místní bečovští pstruzi chutnají skvěle! Vyzkoušejte tuto chuťovou kombinaci – je vynikající!
4 porce
4 menší pstruzi
citronová šťáva
100 g hrubé mouky
sůl
máslo na opečení
2 rajčata
snítka bazalky
mletý pepř
sůl
2 lžíce olivového oleje
Česneková rukola
200 g rukoly
4 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
máslo na opečení
Rajčata nakrájíme na půl centimetru silné plátky a smícháme s nasekanou bazalkou, mletým pepřem, olivovým olejem. Směs na pánvi krátce opečeme a odstavíme.
Pstruhy vyfiletujeme a zastříkneme citronovou šťávou. Stranu s kůží obalíme v hrubé mouce smíchané se solí. Na přepuštěném másle opékáme stranou kůže, ještě osolíme.Na polovinu filetů navršíme připravená bazalková rajčata, přikryjeme druhou polovinou filetu a dopečeme.
Podáváme s bramborovými plackami (viz níže) a česnekovou rukolou – v pánvi na másle osmahneme nasekaný česnek, vmícháme rukolu, opepříme, osolíme a ihned podáváme.
Bramborové placky
500 g brambor uvařených ve slupce (varný typ B nebo C)
1 vejce
asi 100 g hrubé mouky
hrst sekaného libečku
mletý pepř
sůl
máslo na opečení
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Promícháme s vejcem, moukou, sekaným libečkem, ochutíme pepřem a solí. Zpracujeme těsto, ze kterého tvarujeme malé placičky, které z obou stran opékáme na másle dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: