Ryby a mořské plody

Filety pstruha s plátky rajčat, česnekovou rukolou a bramborovými plackami

Místní bečovští pstruzi chutnají skvěle! Vyzkoušejte tuto chuťovou kombinaci – je vynikající!

4 porce

4 menší pstruzi
citronová šťáva
100 g hrubé mouky
sůl
máslo na opečení
2 rajčata
snítka bazalky
mletý pepř
sůl
2 lžíce olivového oleje

Česneková rukola

200 g rukoly
4 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
máslo na opečení

Rajčata nakrájíme na půl centimetru silné plátky a smícháme s nasekanou bazalkou, mletým pepřem, olivovým olejem. Směs na pánvi krátce opečeme a odstavíme.

Pstruhy vyfiletujeme a zastříkneme citronovou šťávou. Stranu s kůží obalíme v hrubé mouce smíchané se solí. Na přepuštěném másle opékáme stranou kůže, ještě osolíme.Na polovinu filetů navršíme připravená bazalková rajčata, přikryjeme druhou polovinou filetu a dopečeme.

Podáváme s bramborovými plackami (viz níže) a česnekovou rukolou – v pánvi na másle osmahneme nasekaný česnek, vmícháme rukolu, opepříme, osolíme a ihned podáváme.

Bramborové placky

500 g brambor uvařených ve slupce (varný typ B nebo C)
1 vejce
asi 100 g hrubé mouky
hrst sekaného libečku
mletý pepř
sůl
máslo na opečení

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Promícháme s vejcem, moukou, sekaným libečkem, ochutíme pepřem a solí. Zpracujeme těsto, ze kterého tvarujeme malé placičky, které z obou stran opékáme na másle dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl