Maso

Loupežnické řízky

Po velké túře Prachovskými skalami si každý zaslouží pořádný kus masa. Vepřový řízek jsme vylepšili bramborákovým kabátkem, který nám nahrazuje bramborovou přílohu. Zeleninový salát samozřejmě nesmí chybět!

4 porce

bramborákové těsto
400 g oloupaných syrových brambor
4 stroužky česneku
2 vejce
2 lžíce mléka
100 g hladké mouky
hrst majoránky
mletý pepř
sůl

řízky
4 vepřové řízky
sůl
olej
hladká mouka

rajský salát
600 g rajčat
2 jarní cibulky
1 červená cibule
slunečnicový olej
cukr
vinný ocet
mletý pepř
sůl

Brambory a česnek nastrouháme najemno, v míse vymícháme spolu s vejci, mlékem a moukou v hladké těsto, ochutíme majoránkou, pepřem a solí. Naklepané řízky osolíme, okraje nařízneme, obalíme v mouce a bramborákovém těstě. Řízky smažíme na oleji zvolna po obou stranách dozlatova, odkládáme na savý papír. Podáváme s rajským salátem.

Omytá a očištěná rajčata nakrájíme na plátky nebo měsíčky, cibulky nakrájíme najemno a smícháme s rajčaty. V misce vymícháme olej se špetkou cukru, střikem vinného octa, mletým pepřem a solí v hladkou emulzi. Vmícháme k zelenině a necháme odležet.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl