Ryby a mořské plody

Filety ze sivena s ořechovou krustou

4 porce

krusta
100 g vlašských ořechů
4 lžíce strouhanky
hrst libečku
sůl
50 g másla

ryba
8 filetů ze sivena
mletý pepř
100 g másla

Ořechy nasekáme nahrubo, na pánvi je nasucho opražíme, odstavíme, smícháme se strouhankou, nasekaným libečkem, osolíme a necháme zchladnout, pak smícháme s máslem.

Filety sivena několikrát nařízneme na straně kůže, opepříme je a kůží dolů opečeme na přepuštěném másle. Během opékání filety svrchu přeléváme máslem.

Filety přeložíme do pekáče, navršíme ořechovou krustu a při maximální teplotě zapečeme v troubě dozlatova.

příprava 35 minut

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl