Polévky

Hrachová polévka s uzeným pstruhem

4 porce

200 g hrachu
1 cibule
50 g másla
1 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
1 uzený pstruh
řeřicha

Hrách namočíme alespoň na osm hodin a poté uvaříme doměkka.

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na másle dosklovata, zaprášíme moukou, opět krátce osmahneme a za stálého míchání zalijeme vodou, přidáme uvařený hrách, nasekaný česnek a povaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme a dochutíme majoránkou, pepřem a solí.

Polévku podáváme s kouskem uzeného pstruha (bez kůže) a ozdobíme bylinkou.

namáčení hrachu 8 hodin

vaření hrachu 1 hodina

dokončení 30 minut

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl