Polévky
Hrachová polévka s uzeným pstruhem


4 porce
200 g hrachu
1 cibule
50 g másla
1 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
1 uzený pstruh
řeřicha
Hrách namočíme alespoň na osm hodin a poté uvaříme doměkka.
Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na másle dosklovata, zaprášíme moukou, opět krátce osmahneme a za stálého míchání zalijeme vodou, přidáme uvařený hrách, nasekaný česnek a povaříme 20 minut. Polévku rozmixujeme a dochutíme majoránkou, pepřem a solí.
Polévku podáváme s kouskem uzeného pstruha (bez kůže) a ozdobíme bylinkou.
namáčení hrachu 8 hodin
vaření hrachu 1 hodina
dokončení 30 minut
Ohodnoťte tento recept:
7 hlasů