Kuře s ořechovou nádivkou a salátem s kozím sabayonem


Oříšky v nádivce jsou vynikající přísadou, skvěle doplňují chuť jemného kuřete a voňavých bylinek. Zakousnout se do oříšku v nádivce rozradostní chuťové pohárky každého labužníka.
4 porce
kuře s nádivkou
1 kuře
50 + 50 g másla
hrst čerstvých nebo sušených bylinek
1 houska
150 g mletého vepřového masa
100 g mix vlašských a lískových ořechů
2 žloutky
100 ml smetany
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
sníh ze dvou bílků
Kuře očistíme a osolíme. Z 50 g másla nakrájíme 4 plátky, obalíme je v nasekaných bylinkách, osolíme a vsuneme kuřeti pod kůži.
Housku nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme.
Mleté maso smícháme s nahrubo nasekanými ořechy, žloutky, smetanou, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, solí, vše dobře vymícháme, nakonec přidáme housku a sníh z bílků a zlehka promícháme. Touto nádivkou naplníme kuře a otvor sešijeme nebo spíchneme špejlí, aby nádivka při pečení nevytékala.
Do pekáče vložíme druhou část másla, na ni kuře a pozvolna pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C alespoň 1,5 hodiny dozlatova. Během pečení nezapomínáme přelévat kuře výpekem, popřípadě podlít vodou.
příprava 30 minut
pečení 1,5 hodiny
Ohodnoťte tento recept: