Mořský vlk zapečený se zeleninou


Skutečnou lahůdkou je ryba, v našem případě mořský vlk (klidně ho můžete zaměnit za filety pstruha) a díky máku vynikající brambory. Člověk by netušil, jak je brambůrek obalený pár zrnky máku, chutný. Tuto kombinaci určitě vyzkoušejte.
2 porce
50 ml oleje
3 cibule
1 velká mrkev
1 palička česneku
2 hrsti natě řapíkatého celeru
lžička nového koření
mletý černý pepř
4 bobkové listy
sůl
4 lžíce rajského protlaku
4 filety mořského vlka
1 velké rajče
1 citronbrambory
4 vařené brambory ve slupce
olej
sůl
mletý pepř
hrst čerstvého kopru
2 lžičky drceného česneku v oleji
lžička máku
Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, ochutíme kořením a přidáme drcené bobkové listy, osolíme, vmícháme rajský protlak a asi deset minut podusíme.
Na dno zapékací nádoby rozprostřeme polovinu zeleninové směsi, na ni poklademe filety ryby, navršíme druhou část zeleniny a střídavě pokryjeme plátky rajčete a citronu.
Brambory oloupeme, podélně nakrájíme na čtvrtiny a orestujeme na oleji, ochutíme kořením, koprem, česnekem a na závěr lžičkou máku.
Ohodnoťte tento recept: