Salát z mořských plodů


Ukázku moderní bulharské kuchyně nám představili v restauraci Kapitanska sreschta ve starém Nessebaru. Všechna jídla byla výborná.
2−4 porce
400 g mořských plodů (směs − chobotnice, sépie, krevety, krabí tyčinky)
2 hřiby (nebo žampiony, hlíva ústřičná)
50 g másla
4 stroužky česneku
8 ks černých oliv
mletý černý pepř
sůl
střik sojové omáčky
střik bílého vínadresink
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
80 g kaškavalu
Chobotnici uvaříme s divokým kořením doměkka, ostatní mořské plody spaříme (kromě krabích tyčinek), houby nakrájíme.
Na přepuštěném másle orestujeme nakrájenou chobotnici a houby, plátky česneku a okapané mořské plody. Poté přidáme celé olivy a dochutíme pepřem, solí, sójovou omáčkou a bílým vínem, chvilku podusíme.
Olej vymícháme s citronovou šťávou, sýr nakrájíme na plátky. Na talíř servírujeme salát, zakápneme dresinkem a dozdobíme sýrem.
Ohodnoťte tento recept: