Maso

Tábornické plněné papriky

6 porcí

paprikové lusky

6 velkých paprikových lusků
250 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1 žemle
100 ml mléka
hrst rýže
lžíce mleté sladké papriky
hrst majoránky
mletý pepř
sůl

omáčka

olej
2 cibule
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
1 rajský protlak
1 plechovka loupaných rajčat
4 čerstvá rajčata
sůl
trochu cukru

na podávání

chléb

Paprikám odřízneme konce se stopkou, odstraníme semínka a odřízneme i malé kousky špiček (papriky se tak lépe plní, protože v nich nezůstává vzduch), které použijeme s cibulí do základu do základu.

Mleté maso smícháme s namočenou houskou v mléce, propláchnutou rýží a ochutíme kořením – paprikou, majoránkou, solí, mletým pepřem a touto směsí papriky naplníme.

V kastrolu nebo kotlíku orestujeme na oleji cibuli dozlatova, přidáme odkrojené špičky, plněné papriky, které opečeme ze všech stran, pak zarestujeme rajský protlak, přidáme koření, nakrájená čerstvá rajčata, plechovku loupaných rajčat, podlijeme vodou a dusíme nejméně hodinu, než je maso v paprikách provařené a rýže měkká. Podáváme s chlebem.

příprava 30 minut

dušení 1 hodina

Další recepty Celý díl