Rybí karbanátky se salátem z červené řepy
Karbanátky dostatečně ochuťme, aby exotika římského kmínu dobře vynikla. Důstojně pak rybí maso doplní osvěžující salát z červené řepy.
4 porce
1 filet z kapra bez kůže
500 g filetu z tolstolobika bez kůže
4 žloutky
50 ml bílého vína
2 hrsti plocholisté petržele
1 lžička římského kmínu
mletý pepř
sůl
100 g kozího nebo ovčího sýra
100 g naklíčené čočky
olej na potření grilu
Na podávání
majonéza
V mixéru umixujeme na malé kostky nakrájené rybí maso společně se žloutky a bílým vínem, ochutíme sekanou petrželkou, římským kmínem, kterým nemusíme šetřit, solí a pepřem. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr a čočku. Z této směsi připravíme karbanátky (placičky) nebo čevapčiči (šišky), které pečeme na grilu asi 10 minut.
Grilový rošt před pečením potřeme olejem, aby se nám na něj maso nepřichytávalo.
Podáváme s majonézou a salátem podle chuti, my dnes doporučujeme vynikající salát z červené řepy.
Salát
600 g vařené červené řepy
2 snítky tymiánu
30 ml olivového oleje
střik vinného nebo jablečného octa
sůl
Červenou řepu nakrájíme na plátky nebo hranolky nebo ji nahrubo nastrouháme a smícháme s uvedenými ingrediencemi.
Ohodnoťte tento recept: