Ryby a mořské plody

Zatočené filety kapra se zeleninou

Krásný pokrm, který výborně chutná. Sojová omáčka v kombinaci s kaprem je v našich krajích neobvyklá, nicméně jakmile tento pokrm ochutnáte, rychle si zvyknete…

4 porce

Marináda

6 stroužků česneku
30 g zázvoru
100 ml sladké sojové omáčky
2 snítky tymiánu
50 ml olivového oleje

Česnek a zázvor nastrouháme najemno a smícháme ho se sojovou omáčkou, drhnutým tymiánem a olivovým olejem.

2 filety z kapra šupináče, bez šupin s kůží
80 g másla

2 jarní cibulky
1/2 cukety
1/2 kedlubny
4 ředkvičky
2 kousky řapíkatého celeru
0,5 l světlého piva
4 lžíce oleje
snítka bazalky
sůl
pepř
20 g másla
párátka

Filety kapra rozkrojíme podélně na tři díly a na dvě hodiny je na ložíme do marinády.

Mezi tím si připravíme zeleninovou směs. 

Zeleninu nakrájíme na různé tvary a na 30 minut ji naložíme do směsi piva, oleje, sekané bazalky, soli a pepře.

Pruhy kapra vyjmeme z marinády a vytvoříme z nich kroužky, které spíchneme párátkem a položíme na alobalové jednoporcové misky (nejlépe, když si je z alobalu vyrobíme). Doprostřed klademe zeleninovou směs.

Vše osolíme a navrch položíme plátky másla. Pečeme na rozpáleném grilu asi 15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl