Candát s cibulovým ragú


Candát je jedna z nejdelikátnějších sladkovodních ryb. Abychom si vychutnali jemné bílé maso, nebudeme candáta kořenit, pouze ho opečeme na kvalitním oleji a na závěr trochu osolíme. Nasládlé cibulové ragú rybu pak už jen důstojně doplní.
4 porce
candát
4 porce z filetu candáta
olivový olej
sůl
cibulové ragú
1 červená cibule
1 bílá cibule
4 šalotky
4 jarní cibulky
50 g másla
4 lžíce medu
250 ml červeného vína (Merlot)
snítka šalvěje
sůl
Filety z candáta na straně kůže nařízneme, pokapeme je olejem a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme cibulové ragú.
Všechny druhy cibule nakrájíme na menší kousky a na přepuštěném másle je orestujeme, přidáme med, podlijeme vínem, vložíme šalvěj, osolíme a podusíme, až se víno zredukuje na medovou konzistenci.
Na pánvi s pár kapkami oleje candáta opečeme kůží dolů, pak příkon tepla zmírníme a rybu takto pozvolna dopečeme nebo ji obrátíme a dopečeme z druhé strany, osolíme.
Porce candáta podáváme s cibulovým ragú.
Ohodnoťte tento recept: