Maso

Vepřová krkovice špikovaná zeleninou, pečená na grilu a čočkový salát

Pečete-li větší kus masa na grilu, je třeba mít i větší trpělivost, než je maso hotové. Vaše čekání se vám vrátí ve skvěle šťavnaté pečeni.

6 porcí

1 kg krkovice
1 mrkev
1 kořenová petržel
1/4 celeru

Marináda

čerstvý zázvor velký jako palec
4 stroužky česneku
150 ml sladké chilli omáčky
mletý pepř
4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce oleje
sůl

Krkovici rozřízneme podélně na dva kusy a protkneme ji očištěnou zeleninou.

Najemno nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, drcený česnek a ostatní ingredience smícháme a do této marinády vložíme maso, alespoň na hodinu (nejlépe přes noc).

Maso grilujeme zpočátku zprudka a pak pozvolna dopékáme, na grilu ho otáčíme a potíráme marinádou.

čočkový salát

300 g čočky
1 červená cibule
1 červená paprika
200 g žampionů
3 rajčata
1/4 čínského zelí
2 jarní cibulky
vinný ocet
mletý pepř
dijonská hořčice
olivový olej
hrst čerstvého koriandru
sůl

Čočku uvaříme doměkka a scedíme. Zeleninu pokrájíme na malé kousky, z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Vše smícháme ve velké míse a ochutíme octem, pepřem, hořčicí, olivovým olejem, koriandrem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl