Vepřová krkovice špikovaná zeleninou, pečená na grilu a čočkový salát
Pečete-li větší kus masa na grilu, je třeba mít i větší trpělivost, než je maso hotové. Vaše čekání se vám vrátí ve skvěle šťavnaté pečeni.
6 porcí
1 kg krkovice
1 mrkev
1 kořenová petržel
1/4 celeru
Marináda
čerstvý zázvor velký jako palec
4 stroužky česneku
150 ml sladké chilli omáčky
mletý pepř
4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce oleje
sůl
Krkovici rozřízneme podélně na dva kusy a protkneme ji očištěnou zeleninou.
Najemno nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, drcený česnek a ostatní ingredience smícháme a do této marinády vložíme maso, alespoň na hodinu (nejlépe přes noc).
Maso grilujeme zpočátku zprudka a pak pozvolna dopékáme, na grilu ho otáčíme a potíráme marinádou.
čočkový salát
300 g čočky
1 červená cibule
1 červená paprika
200 g žampionů
3 rajčata
1/4 čínského zelí
2 jarní cibulky
vinný ocet
mletý pepř
dijonská hořčice
olivový olej
hrst čerstvého koriandru
sůl
Čočku uvaříme doměkka a scedíme. Zeleninu pokrájíme na malé kousky, z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Vše smícháme ve velké míse a ochutíme octem, pepřem, hořčicí, olivovým olejem, koriandrem a solí.
Ohodnoťte tento recept: