Moučníky a cukroví

Flambované jahody se zeleným pepřem

Delikátní, sladko-peprný, horký i chladivý, ve své jednoduchosti atraktivní a rafinovaný – takový je tento dezert.

1−2 porce

6 lžic krystalového cukru
30 g másla
100 ml jahodového džusu
lžička celého zeleného pepře
20 ml červeného portského vína
200 g jahod
40 ml slivovice
1−2 kopečky vanilkové zmrzliny

V pánvi rozpustíme cukr na zlatý karamel, vložíme máslo, necháme ho rozpustit, pak vlijeme džus, přidáme zelený pepř a portské víno, zredukujeme na sirupovou konzistenci, přidáme jahody a promícháme.

V džezvě zapálíme slivovici a zalijeme jí jahody, necháme je vzplát.

Jahody servírujeme na talíř, přidáme vanilkovou zmrzlinu a přelijeme omáčkou.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl