Luštěniny a obiloviny
Rýže na kari s cizrnou, polníčkem a klíčky
Ani trochu exotiky neuškodí. Naopak, toto jídlo je skvěle vyvážené – rýže, luštěnina, zelenina a klíčky plné startovacích enzymů! Dodá vám energii i vitaminy a navíc skvěle chutná.
4 porce
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
1 lžíce zelené kari pasty
250 g rýže (nejlépe basmati)
500 ml zeleninového vývaru
250 g vařené nebo konzervované cizrny
150 g polníčku nebo čerstvého špenátu
mletý pepř
sůl
4 hrsti klíčků
Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek s kari pastou, přidáme opláchnutou rýži, zarestujeme, vložíme cizrnu, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, zmírníme plamen, přiklopíme a dusíme, až je rýže měkká a všechen vývar vyvařený.
K rýži vmícháme polníček, zdobíme klíčky.
Ohodnoťte tento recept:
9 hlasů