Luštěniny a obiloviny

Rýže na kari s cizrnou, polníčkem a klíčky

Ani trochu exotiky neuškodí. Naopak, toto jídlo je skvěle vyvážené – rýže, luštěnina, zelenina a klíčky plné startovacích enzymů! Dodá vám energii i vitaminy a navíc skvěle chutná.

4 porce

4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
1 lžíce zelené kari pasty
250 g rýže (nejlépe basmati)
500 ml zeleninového vývaru
250 g vařené nebo konzervované cizrny
150 g polníčku nebo čerstvého špenátu
mletý pepř
sůl
4 hrsti klíčků

Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek s kari pastou, přidáme opláchnutou rýži, zarestujeme, vložíme cizrnu, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, zmírníme plamen, přiklopíme a dusíme, až je rýže měkká a všechen vývar vyvařený.

K rýži vmícháme polníček, zdobíme klíčky.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl