Zeleninová jídla
Zeleninový krém s bílým portským vínem


Vezměte zeleninu, která vám přijde pod ruku, nešetřete s ní a během chvilky vykouzlete skvělou polévku. Na dochucení se hodí bílé portské, dodá polévce šmrnc.
6−8 osob
1 cibule
5 stroužků česneku
1 malý lilek
1 malá cuketa
2 mrkve
1 řapík řapíkatého celeru
lžíce čerstvého zázvoru
olivový olej
cca 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody
1 chilli paprička
lžička mletého koriandru
sůl
100 ml bílého portského vína
klíčky
pažitka
Očištěnou zeleninu a zázvor nakrájíme nahrubo a orestujeme na olivovém oleji, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme chilli papričku, koriandr, osolíme, dochutíme portským vínem a povaříme, až je zelenina měkká.
Potom polévku rozmixujeme, servírujeme s klíčky a nakrájenou pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů