Moučníky a cukroví

Vanilkový krém s karamelem

6 porcí

karamel

200 g krupicového cukru
trochu vody

krém

500 ml smetany
8 žloutků
60 g vanilkového cukru
1 vanilkový lusk
lžička pomerančového nebo mandlového likéru

Cukr necháme v kastrůlku rozpustit, přilijeme asi 100 ml vody a za stálého míchání svaříme do sirupové konzistence.

Do mísy nalijeme smetanu, vložíme žloutky, vanilkový cukr a obsah vanilkového lusku, pár kapek likéru a dobře zamícháme.

Do malých misek vlijeme v tenké vrstvě karamel (jen tak, aby zakryl dno), pak vlijeme do tří čtvrtin ochucenou smetanu.

Misky vložíme do vodní lázně a pečeme při 125 °C 40 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl