Maso

Jehněčí roláda se špenátem a fazolovo-mrkvovým pyré

4 porce

800 g jehněčí kýty bez kosti
mletý pepř
sůl

špenát

50 g česneku
50 g másla
300 g mraženého listového špenátu
římský kmín
sůl
100 g špeku

fazolovo-mrkvové pyré

160 g namočených bílých fazolí
300 g mrkve
100 g vařených ječných krupek
mletý pepř
sůl

Maso nařízneme a upravíme do čtvercového tvaru, který přes potravinářskou folii naklepeme. Folii sejmeme a maso opepříme a osolíme.

Česnek nakrájíme na plátky a na másle je opečeme dozlatova, přidáme vymačkaný špenát, ochutíme římským kmínem a solí.

Na maso rozprostřeme špenát, zarolujeme a svážeme motouzem.

Špek nakrájíme na kostičky a v zapékací míse jej rozpečeme a opečme na něm roládu ze všech stran, podlijeme vodou (cca 250 ml) a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C 30−40 minut.

Mrkev nakrájíme na větší kusy a na rozpáleném oleji ji orestujeme, přidáme scezené fazole, zarestujeme, zalijeme vodou a vaříme, až jsou fazole měkké. Potom směs rozmixujeme, vmícháme vařené krupky, osolíme a opepříme.

Na talíř servírujeme plátky masa, porci pyré a podlijeme vypečenou šťávou.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl