Pórková polévka s kroketami z kozího sýra

4−6 porcí
400 g pórku
50 ml olivového oleje
100 ml bílého vína
1200 ml zeleninového vývaru
muškátový květ
sůl
krokety
200 g kozího sýra
sůl
mletý pepř
hrst řeřichy
200 g sekaných ovesných vloček
1 vejce
olej na smaženína podávání – luční med, řeřicha
Pórek nakrájíme na jemné nudličky dlouhé asi 5 cm a orestujeme ho na olivovém oleji dosklovata, zalijeme vínem a vývarem, přivedeme k varu, povaříme asi 3 minuty, ochutíme solí a muškátovým květem.
Kozí sýr rozmačkáme, smícháme jej s drceným pepřem, řeřichou a tvarujeme z něj kuličky, které v sekaných ovesných vločkách, rozšlehaném vajíčku a ještě jednou ve vločkách.
Sýrové kuličky vložíme na 10−15 minut do mrazáku, pak je smažíme dozlatova.
Polévku nalijeme do talíře, vložíme natrhnutou sýrovou kroketu a dozdobíme lžičkou medu a řeřichou.
Ohodnoťte tento recept: