Ryby a mořské plody

Kapr na pivu s křenem

V tomto případě opět platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása, která skvěle chutná!

4 porce

1 kg filetu z kapra
sůl
mletý pepř
1 citron
50 g másla
1 cibule
100 ml světlého 10° piva
hrst petrželky kudrnky
4 lžíce čerstvého křenu
4 krajíce chleba

Filet kapra nakrájíme na porce, které osolíme, opepříme, zakápneme citronem a necháme chvilku odležet.

Na rozpálené máslo vložíme kapra kůží dolů, přidáme na klínky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, podlijeme pivem, ochutíme nasekanou petrželkou a chvilku dusíme pod pokličkou, poté odkryjeme, maso párkrát přelijeme pivní šťávou.

Na talíři porce kapra posypeme čerstvě nastrouhaným křenem. Podáváme s chlebem.

Další recepty Celý díl