Ryby a mořské plody

Kapr v sójovo-lněném těstíčku

Český kapr, jehož původní domovinou je Čína, se v sójovém obalu cítí jako ryba ve vodě – sója totiž také pochází z daleké Asie. Mouka má krásně žlutou barvu, lněná semínka v ní pak vytváří pěknou estetickou, chuťovou i nutriční hodnotu. Smažíme v dostatečném množství kvalitního oleje dozlatova. Jako přílohu doporučujeme právě kvašenou zeleninu.

4 porce

4 porce kapra, sůl
hladká sójová mouka na obalení

těstíčko
2 vejce
2 lžíce hladké sójové mouky
2 stroužky česneku
1 lžíce tmavého lněného semínka
voda na zředění
sůl

olej na smažení
citron na podávání

Porce kapra osolíme a obalíme v hladké sójové mouce, poté v těstíčku, které připravíme vymícháním všech uvedených ingrediencí. Hustotu těstíčka upravíme přidáním vody – nesmí být příliš husté, nesmí ani téct.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl