Pomazánky

Dip z tofu

4 porce

100 g tofu natural
1 mrkev
celer (stejné množství jako mrkve)
1 šalotka
1 stroužek česneku
100 g hermelínu
150 g sójanézy nebo tofunézy (nebo 50 g majonézy a 100 g jogurtu)
1 lžíce olivového oleje
citronová šťáva
hrst čerstvého koriandru nebo petrželky
2 lžíce konopných semínek
lžíce sójové omáčky
mořská sůl

Tofu, mrkev a celer najemno nastrouháme, smícháme s jemně krájenou šalotkou, drceným česnekem a hermelínem nakrájeným na malé kostičky, sójanézou a olejem. Ochutíme citronovou šťávou, nasekaným koriandrem (není bezpodmínečně nutný, ale dip díky němu dostane exotickou chuť; můžeme ho nahradit petrželkou), drceným konopným semínkem, sójovou omáčkou a solí.

Dip výborně chutná se špaldovým pečivem.

Další recepty Celý díl