Maso

Křupavá kachní prsa se zeleninovým ragú

Kachní prsa upravená „na minutku“ jsou výtečná, nesmí se však vysušit. Zelenina dušená na víně má příjemně navinulou chuť, které v protiváze stojí sladký med a rozinky.

4 kachní prsa
snítka tymiánu
mletý pepř
sůl

200 g kachních jater
400 g zelí
čerstvý zázvor o velikosti palce
2 řapíky řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
30 g másla
50 g rozinek
100 ml červeného vína
lžíce medu
sůl

Vykostěná kachní prsa nařízneme na straně kůře do mřížky, vetřeme tymián a mletý pepř.

Maso vložíme kůží dolů na rozpálenou pánev (bez tuku) a opečme do zlatohněda. Až pustí tuk, prsa otočíme, opečeme, osolíme, vyjmeme a uchováme v teple.

Do stejné pánve s vypečeným tukem vložíme játra, osmahneme, přidáme nakrájený zázvor, zeleninu a rozinky, podlijeme vínem, na závěr zjemníme máslem a dochutíme medem, popřípadě solí.

Ohodnoťte tento recept: 

49 hlasů

Další recepty Celý díl