Maso

Jelení medajlonky se zelím

Jelení steaky ze schnalstalských lesů jsou připraveny minutkovým způsobem a doplněné jalovcovou pálenkou (u nás použijte borovičku) a červeným vínem. Výborně chutnají se špeclemi – přílohou blízkou nokům/haluškám a pikantním červeným zelím.

4 porce

700 g jelení (kančí) kýty
2 lžíce oleje
mletý pepř a drcený jalovec
1 cl jalovcové pálenky
1 malá cibule
150 ml červeného vína
250 ml vývaru
10 g másla
sůl

Maso očistíme, okořeníme pepřem a jalovcem a na rozpáleném oleji ho zprudka opečeme z obou stran, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zastříkneme pálenkou (můžeme i oflambovat), podlijeme červeným vínem, vývarem, povaříme 5 minut, zjemníme máslem, nakonec osolíme. Podáváme se špeclemi a dušeným červeným zelím.

zelí

1/4 hlávky zelí
1 cibule
40 g másla
2 lžíce brusinkové marmelády
200 ml červeného vína
Sůl

Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. Na másle osmahneme cibuli dosklovata, přidáme zelí, brusinkovou marmeládu, zarestujeme a podlijeme červeným vínem, osolíme a dusíme cca 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl