Polévky
Kroupová polévka


Tradiční polévka Jižního Tyrolska je vydatná, místními tvrdě pracujícími horaly i sportujícími návštěvníky vždy vítaná! Silný hovězí vývar je plný zeleniny, ječných krup i voňavého uzeného masa.
4–6 porcí
1 cibule
50 g mrkve
50 g řapíkatého celeru
100 g uzeného masa
100 g ječných krup (v suchém stavu)
1,5 l masového vývaru
1 brambora
lžíce oleje
hrst petrželky
pepř
sůl
Zeleninu nakrájíme na kostičky, stejně tak uzené maso. Na rozpáleném oleji opečeme nejprve zeleninu, pak přidáme maso, kroupy, vše orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 1 hodinu. Poté přidáme na malé kostičky nakrájenou bramboru, vaříme ještě 20 minut, pak osolíme, opepříme. Servírujeme s nasekanou petrželkou.
Ohodnoťte tento recept:
97 hlasů