Bezlepkový koláč s jablky


Koláč plný jablek je vlahý, hutný a velmi chutný se zakysanou smetanou. Vůbec není poznat, že by mu chyběla mouka s lepkem!
rozpis na menší plech se zvýšeným okrajem
100 g pohankové celozrnné mouky
200 g bezlepkové mouky na bezlepkovou bábovku
150 ml rostlinného oleje
2 vejce
100 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
kefír na zředění těsta
4 jablkatuk na vymazání a bezlepková mouka na vysypání formy
na podávání − zakysaná smetana a mletá skořice
Obě mouky smícháme s ostatními ingrediencemi, podle potřeby zředíme kefírem (těsto má mít konzistenci třeného těsta) a vmícháme na tenké plátky (i se slupkou) nakrájená jablka.
Těsto vlijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy, pečeme při 180 °C asi 35−40 minut.
Ohodnoťte tento recept: