Maso

Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory

Jemnému netučnému masu vepřové panenky sluší lehce pikantní doplňky v podobě švestkových povidel a ořechů. Bramborám zas polichotí jemný nok připravený z kvalitní ricotty a bylinek.

4 porce

4 špalíčky vepřové panenky po 150–200 g
10 sušených švestek bez pecek
4 lžíce švestkových povidel
1 lžíce olivového oleje
1 lžička skořice a špetka drceného hřebíčku
4 lžíce sekaných vlašských nebo lískových oříšků
olivový olej na opečení
sůl

bylinkové brambory

250 g ricotty
hrst čerstvých nebo lžíce sušených bylinek (tymián, majoránka, petrželka)
sůl
4 větší brambory uvařené ve slupce
olivový olej

Do panenky prořízneme kapsy. Švestky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme je s povidly, olivovým olejem, kořením a oříšky a touto směsí naplníme kapsy. Svrchu maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet.

Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme do lednice.

Oloupané brambory (nebo noky) orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje a osolíme.

Fotografie jsou z kuchařky Fit rodinka, foto Alena Hrbková, styling jídla Milena Volfová.

Ohodnoťte tento recept: 

67 hlasů

Další recepty Celý díl