Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory


Jemnému netučnému masu vepřové panenky sluší lehce pikantní doplňky v podobě švestkových povidel a ořechů. Bramborám zas polichotí jemný nok připravený z kvalitní ricotty a bylinek.
4 porce
4 špalíčky vepřové panenky po 150–200 g
10 sušených švestek bez pecek
4 lžíce švestkových povidel
1 lžíce olivového oleje
1 lžička skořice a špetka drceného hřebíčku
4 lžíce sekaných vlašských nebo lískových oříšků
olivový olej na opečení
sůl
bylinkové brambory
250 g ricotty
hrst čerstvých nebo lžíce sušených bylinek (tymián, majoránka, petrželka)
sůl
4 větší brambory uvařené ve slupce
olivový olej
Do panenky prořízneme kapsy. Švestky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme je s povidly, olivovým olejem, kořením a oříšky a touto směsí naplníme kapsy. Svrchu maso potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme do lednice.
Oloupané brambory (nebo noky) orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje a osolíme.
Fotografie jsou z kuchařky Fit rodinka, foto Alena Hrbková, styling jídla Milena Volfová.
Ohodnoťte tento recept: