Lahodný salát s hruškou a nivou


Následující kombinace chutí použitých ingrediencí nemá chybu, je dokonalá. Jezte čerstvé zeleninové saláty každý den, nejlépe před jídlem – tak se vám do těla dostanou potřebné enzymy, vláknina, vitaminy i minerální látky.
4 porce
2 velké hrušky
300 g směsi ledového salátu, rukoly, polníčku
2 hrsti vlašských ořechů
200 g nivy nebo kozího sýru
dresink
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
pár kapek balzamikového octa
špetka soli
Nejprve vymícháme dresink z oleje, medu, citronové šťávy, octa a soli. Omyté hrušky rozčtvrtíme a odstraníme z nich jádřinec, nakrájíme je na silnější plátky a vložíme do mísy. Přidáme omyté a okapané saláty (ledový salát natrháme), nalámané ořechy, zakápneme dresinkem a zlehka promícháme. Rozdělíme na talíře a na salát navršíme na malé kousky natrhaný sýr. Dle chuti přidáme pikantní koření.
Fotografie jsou z kuchařky Fit rodinka, foto Alena Hrbková, styling jídla Milena Volfová.
Ohodnoťte tento recept: