Špenátová polévka


Polévka pro moderní rodinu. Chutná, rychlá, zdravá. Dále není co dodat. Snad jen – abyste ji ochutnali.
4 porce
3 lžíce oleje
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 brambora
500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
500 ml plnotučného mléka
sůl
4 lžíce zakysané smetany nebo 4 lžíce strouhaného parmezánu
klíčky
rukola
Na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, česnek a najemno nastrouhanou bramboru a restujeme dozlatova. Přidáme špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5 minut povaříme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a podáváme se zakysanou smetanou nebo strouhaným parmezánem. Dle chuti opepříme.
Polévku můžeme servírovat s klíčky mungo fazolí, ředkviček nebo nasucho opraženým sezamovým semínkem.
Fotografie jsou z kuchařky Fit rodinka, foto Alena Hrbková, styling jídla Milena Volfová.
Ohodnoťte tento recept: