Maso

Šunkové rolky v aspiku

Rolky jsou efektní a dobré. Chcete-li změnu, můžete plátky šunky naplnit křenovou fáší – vyšleháte máslo s tvarohem a ochutíte čerstvě nastrouhaným křenem.

10 kusů

10 plátků pražské dušené šunky

francouzský salát
80 g vařených a oloupaných brambor
100 g vařené mrkve
80 g vařeného celeru
80 g sterilovaného hrášku
50 g kyselé sterilované okurky
100 g majonézy
ocet
cukr
worcester
mletý pepř
sůl

aspik
2 balíčky aspiku v prášku
ocet
sůl
cukr

na ozdobu
sterilovaná okurka
kapie
petrželka atp.

Nejprve si připravíme salát. Brambory, mrkev, celer a okurky nakrájíme na malé kostičky, v míse zlehka smícháme s hráškem, majonézou, dochutíme octem nebo lákem z okurek, cukrem, worcesterem, pepřem a solí. Necháme alespoň hodinu proležet a případně dochutíme.

Aspik připravíme podle návodu, ochutíme jej octem, solí a cukrem, odstavíme.

Plátky šunky plníme francouzským salátem, vkládáme do nádoby, zdobíme vějířkem okurky, kouskem kapie a petrželkou. Zalijeme aspikem nejprve do poloviny, necháme zatuhnout, poté dolijeme, až jsou ozdoby zakryté. Kdybychom rolky zalili najednou celým množstvím aspiku, všechny ozdoby by nám nekontrolovaně uplavaly. Necháme ztuhnout a uchováme v lednici.

Ohodnoťte tento recept: 

31 hlasů

Další recepty Celý díl