Žloutková a uherská pěna


Dvě nejtradičnější pěny, které zdobily kanapky (jednohubky) a chlebíčky či plněná vejce. Nezapomínáme na vějířky okurky, kapii, sardelová očka a kadeř zelené petrželky!
množství hotové pěny je 500 g
Žloutková pěna
270 g žloutků
200 g másla
30 g sardelové pasty
citronová šťáva
sůlrohlíky
na ozdobu
sardelová očka, sterilovaná okurka, petrželka
Žloutky vyšleháme se změklým máslem a ostatními ingrediencemi do hladké pěny. Rohlíky nakrájíme na kolečka a pomocí zdobicího sáčku na ně nanášíme žloutkovou pěnu, zdobíme podle chuti.
Uherská pěna
200 g uherského salámu
150 g másla
150 g taveného sýrurohlíky
na ozdobu
čestvá nebo sterilovaná kapie, sterilovaná okurka, petrželka
Salám najemno nameleme a vyšleháme ho se změklým máslem a sýrem do pěny. Rohlíky nakrájíme na kolečka a potíráme je uherskou pěnou, zdobíme podle chuti.
Ohodnoťte tento recept: