Pomazánky

Žloutková a uherská pěna

Dvě nejtradičnější pěny, které zdobily kanapky (jednohubky) a chlebíčky či plněná vejce. Nezapomínáme na vějířky okurky, kapii, sardelová očka a kadeř zelené petrželky!

množství hotové pěny je 500 g


Žloutková pěna

270 g žloutků
200 g másla
30 g sardelové pasty
citronová šťáva
sůl

rohlíky

na ozdobu
sardelová očka, sterilovaná okurka, petrželka

Žloutky vyšleháme se změklým máslem a ostatními ingrediencemi do hladké pěny. Rohlíky nakrájíme na kolečka a pomocí zdobicího sáčku na ně nanášíme žloutkovou pěnu, zdobíme podle chuti.


Uherská pěna

200 g uherského salámu
150 g másla
150 g taveného sýru

rohlíky

na ozdobu
čestvá nebo sterilovaná kapie, sterilovaná okurka, petrželka

Salám najemno nameleme a vyšleháme ho se změklým máslem a sýrem do pěny. Rohlíky nakrájíme na kolečka a potíráme je uherskou pěnou, zdobíme podle chuti.

Ohodnoťte tento recept: 

47 hlasů

Další recepty Celý díl