Ryby a mořské plody
Pečenáče
Po štědrovečerní večeři zůstane pár kousků smaženého kapra. Toho s chutí dojíme druhý den zastudena nebo můžeme připravit tzv. pečenáče a pochutnat si na nich na Silvestra. Ke svému odležení potřebují právě týden.
usmažený kapr v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka)
nálev
voda a vinný ocet v poměru 1:1
celý pepř
nové koření
bobkový list
cukr
sůl
cibule
feferonka
Koření krátce svaříme s vodou, cukrem a solí, vlijeme ocet a odstavíme.
Do dobře vymyté sklenice vkládáme smaženého kapra, jednotlivé vrstvy prokládáme nakrájenou cibulí a feferonkou, zalijeme lákem, necháme zchladnout, uzavřeme a v lednici uchováme 1 týden.
Ohodnoťte tento recept:
83 hlasů