Anýzové kostky


Anýzové kostky chutnají skvěle jako vánoční nebo čajové pečivo.
na plech o rozměru 20 x 30 cm
200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
50 g moučkového cukru
1 lžíce tlučeného anýzu
120 g másla
3 žloutkysníh ze 3 bílků
140 g moučkového cukru
50 g strouhané čokolády na vaření
100 g strouhaných lískových nebo vlašských ořechůmáslo na pomazání pečicího papíru
Mouku, kypřicí prášek, cukr a tlučený anýz vypracujeme se změklým máslem a žloutky v hladké těsto a necháme je alespoň půl hodiny v chladu odležet. Poté vyválíme na požadovanou velikost a přeneseme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem a ten ještě potřeli máslem. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme při 180 °C asi 8 minut
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a oříšky. Touto hmotou potřeme anýzový korpus a dopečeme při 160 °C asi 15 minut (sníh se nesmí lepit) dozlatova. Zchladlý koláč krájíme na čtverečky.
Ohodnoťte tento recept: