Zeleninová pasta chiang mai


Velmi chutná a samozřejmě pikantní zeleninová regionální specialita, která může být inspirací pro vytvoření vlastních zeleninových past. Záleží jen na vás, kterou zeleninu zvolíte – lilek s česnekem a rajčátkem nebo cibuli s česnekem a žampiony. Suroviny je třeba dobře ogrilovat, změknou a snadno se roztírají. Nutnou pomůckou je hmoždíř, ve kterém zeleninu rozmělníme přesně tak, jak je třeba.
2 porce
5 velkých zelených chilli papriček
2 rajčata
4 šalotky
6 stroužků česneku
sůlzelenina na podávání – vařená dýně, fazolové lusky, brokolice, mrkev, bylinky apod.
Papričky a rajčata pozvolna ogrilujeme ze všech stran a slupky oloupeme. Šalotky s česnekem zabalíme do pečicího papíru (alobalu či mladých banánových listů) a vložíme na gril k ostatní zelenině, necháme prohřát, zelenina se tak zapaří a změkne. Šalotky a česnek vyjmeme z obalu a společně se solí, oloupanými papričkami a rajčaty utřeme v hmoždíři do jemné pasty. Pasta se podává k spařené či dušené zelenině, čerstvým bylinkám atp.
Ohodnoťte tento recept: