Salát s nudlemi a mořskými plody


Pikantní salát s thajskými rýžovými nudlemi a mořskými plody „YUM WOON SEN TALAY“ nemá chybu. Veškeré ingredience potřebné k přípravě thajských specialit seženete na asijských tržištích.
1 porce
100 g thajských rýžových nudlí
150 g mořských plodů (krevety, olihně, mušle sv. Jakuba apod.)
1/2 cibule
1 jarní cibulka
1 rajče
1 řapík řapíkatého celeru
2 žampiony
Rýžové nudle spaříme 2 minuty v horké vodě, scedíme a zchladíme ve studené vodě, scedíme a vložíme do mísy.
Totéž uděláme s mořskými plody (vyloupané krevety, olihně nakrájené) a přidáme k nudlím.
Zeleninu a houby nakrájíme na malé jemné kousky a vložíme do mísy k nudlím a dobře promícháme s níže uvedenou omáčkou a podáváme.
omáčka
snítka koriandru
2 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
3 zelené chilli papričky
5 stroužků nakládaného česneku
3 lžíce rybí omáčky
3 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce cukru
Ingredience na omáčku rozdrtíme v hmoždíři dohladka a ochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a cukrem.
Ohodnoťte tento recept: