Maso

Kančí maso po myslivecku

Na další masitý chod si odskočíme do Toskánska. Základem úspěchu je marinování kančí kýty v zeleninovém základu a dobré plné červené víno.

6−8 porcí

2 cibule
1 velká mrkev
4 řapíky řapíkatého celeru
olivový olej
2 kg kančí kýty
snítka rozmarýnu
600 ml červeného vína
1 cibule
2 stroužky česneku
1 feferonka
250 g loupaných rajčat nebo rajčatové pyré
mletý pepř
sůl

Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji, odstavíme a do směsi vložíme očištěné maso, zalijeme vínem a vložíme snítku rozmarýnu, přiklopíme a necháme 12 hodin marinovat.

Po 12 hodinách orestujeme na oleji nakrájenou cibuli a feferonku, přidáme prolisovaná rajčata nebo pyré, zarestujeme, vlijeme k masu a přiklopené vložíme do trouby.

Pečeme hodinu při 200 °C, poté odklopené další hodinu při 170 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

65 hlasů

Další recepty Celý díl