Maso

Jehněčí na rozmarýnu a marsale

Město Marsala v západní části Sicílie je synonymem pro stejnojmenné víno, nejčastěji bílé sladké, na němž si připravíme jehněčí pečínku. Samozřejmě jej můžete nahradit jakýmkoliv jiným bílým sladkým vínem.

6 porcí

1,8 kg jehněčí kýty
4 stroužky česneku
2 lžíce rozmarýnových lístků
8 lžic olivového oleje
mletý pepř
sůl
900 g brambor
6 lístků šalvěje
150 ml bílého sladkého vína (marsala)

Očištěné maso na několika místech nařízneme a vetřeme do něj směs nasekaného česneku a rozmarýnu a zprudka jej opečeme ze všech stran.

Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, obložíme oškrábanými a na půlky nakrájenými brambory (malé brambory ponecháme celé), osolíme, zakápneme olivovým olejem, přidáme šalvěj, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a dáme péct při 180 °C na jednu a půl až dvě hodiny. Během pečení obracíme a na posledních 20−30 minut sundáme pokličku a dopečeme dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl