Jablkové knedlíčky tetičky Labajky
Jemné a lahodné jsou knedlíčky paní Labajové z Valašské Polánky.
4 porce
160 g hrubé mouky
500 g jablek
kůra z ½ citronu
2 špetky skořice
1 vejce
případně strouhanku na zahuštění
hladká mouka na obalenína podávání − přepuštěné máslo a moučkový cukr nebo opražená strouhanka
Do mísy nasypeme mouku, na hrubém struhadle nastrouháme jablka, na jemném citronovou kůru, přidáme 2 špetky skořice, zamícháme a necháme 2 hodiny nabobtnat.
Poté přimícháme 1 vejce a vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. (Pokud jsou jablka šťavnatější, můžeme dohustit ještě strouhankou).
Kuličky obalíme v hladké mouce a vaříme je 5 minut. Scedíme je, podáváme s přepuštěným máslem a sypeme cukrem nebo opraženou strouhankou.
Ohodnoťte tento recept: