Ryby a mořské plody

Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem

4 porce

600 g filátek z kapra
100 g hladké mouky
150 ml sektu (polosuchého)
50 g strouhaného parmezánu
kůra z jedné limetky
sůl
pepř
citron na zakápnutí ryby
olivový olej na pokapání ryby
rostlinný olej na smažení

1. porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout

2. vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, sektu, strouhaného parmezánu, limetkové kůry, soli a pepře

3. jednotlivé porce kapra nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko na filátka lépe chytalo, potom v těstíčku a ihned vkládáme do dostatečného množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova; podáváme s plátkem citronu či limetky

4. podle vaší chuti můžete každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smíchané s jemně sekanou mátou

Další recepty Celý díl