Saláty

Středomořský salát s pečeným kuřetem a kaparovým dresinkem

4 porce

maso

2 kuřecí prsa
olivový olej
stroužek česneku
rozmarýn

zelenina

1 lilek
1 větší cuketa
3 papriky
olivový olej
4 stroužky česneku
bazalka
sůl
2 větvičky mini rajčat se stopkou

dresink

200 g zakysané smetany
hrst kaparových poupat
olivový olej
sůl

parmezán

Plátky kuřecích prsou naložíme do směsi oleje, drceného česneku a rozmarýnu. Necháme odležet a grilujeme doměkka.

V oleji rozmícháme drcený česnek, nasekanou bazalku a trochu soli. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, vložíme na gril k masu a pokapeme bylinkovým olejem.

Než se maso se zeleninou opečou, smícháme zakysanou smetanu s kapary, olejem a solí.

Na talíř servírujeme kuřecí steak, porci zeleniny, přelijeme dresinkem a zasypeme hoblinkami parmezánu.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl