Maso

Grilovaný karbanátek s plněnou bramborou

4 porce

karbanátek

600 g mletého hovězího masa
100 g špeku
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 hrsti kudrnky
snítka tymiánu
snítka saturejky
1 chilli paprička
sůl
trochu vody
2 velká rajčata

brambory

4 velké uvařené brambory ve slupce
50 g másla
80 g tvrdého sýra
80 g šunky
hrst petrželky kudrnky
sůl

Maso smícháme s na kostičky nakrájeným špekem, cibulí, drceným česnekem a nasekanými bylinkami. Spolu s kořením a trochou vody směs důkladně zpracujeme. Z rajčat odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky a vpracujeme ji do masa.

Z hotové směsi vytvoříme steaky, necháme odležet a grilujeme.

Změklé máslo smícháme s na kostičky nakrájeným sýrem, šunkou a nasekanou petrželkou. Ochutíme solí.

Brambory ponecháme ve slupce, podélně je nakrojíme (avšak nerozkrojíme je zcela), rozevřeme a naplníme směsí, lehce stiskneme a zabalíme do alobalu. Vložíme je na gril, kde je pozvolna prohřejeme.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl